大公文匯網

大公文匯網
iosEwm.jpg
googlePlayEwm.png
androidEwm.png

黃之鋒獄中過生日 羅冠聰越洋「贈興」

大公文匯全媒體報道,前「香港眾志」秘書長黃之鋒噚日喺獄中度過25歲生日,佢嘅fb專頁發文話,獄中獨處時間「多到無止境」,被迫着要學習平靜內心及鍛煉柔韌,又稱「在囚的人不論背景身份,也會格外想被記著,希望人們會念及目前承受這一切的自己」。今年的生日,佢希望自己成為更有成長的人,所記掛與思念的,有天得以重逢,再相見喎。據悉,黃之鋒目前因「反修例事件」等案,合共被判囚27.5個月,另非法初選案被控「串謀顛覆國家政權罪」,仍然在審。睇怕,更精彩嘅人生仲陸續有嚟!

而一早潛逃去英國嘅前「眾志」常委羅冠聰,雖然自己逍遙快活,亦不忘經常「關心」留港服刑的「手足」。佢噚日就越洋「贈興」,喺fb帖文祝黃之鋒生日快樂,仲話喺出Post前諗過,到底隔住半個地球同佢講「生日快樂」,會唔會被視為害咗佢嘅一步。帖文一出,不少網民都揶揄佢虛偽,居然還趁機「抽水」。

編輯: 枕流

評論

相關推薦

全部 即時 電子報 圖集 視頻
從新到舊 
下拉.png
從新到舊
相關度
從舊到新
搜全文 
下拉.png
全文
標題
關鍵字
類型下拉.png
全部 即時 電子報 圖集 視頻