大公文匯網

大公文匯網
大公文匯網
iosEwm.jpg
googlePlayEwm.png
androidEwm.png

黃店再爆虐貓 遭黃絲圍插罷食

大公文匯全媒體報道,有黃店竟公然虐貓,仲要係屢教不改,好多網民激到火都嚟,話要罷食!有人喺網上披露沙田黃店「榮樂茶餐廳」嘅兩次虐貓事件,頭一次係將一隻叫「旺旺」的貓咪用繩長期綁喺門外,牠的眼睛發炎亦好瘦削,從相關圖片可見現場環境非常惡劣,目測貓貓走動嘅空間好窄,而且食物兜入面大多係廚餘和魚骨,食水兜也十分污糟。之後愛協上門後隻貓仲「失蹤」埋。但「榮樂」仍然死不悔改,近排又養咗另一隻貓「小白」,但貓咪瘦到皮包骨,而且對眼發炎,身上亦多處有傷口,嘴角更有血跡,更好似畀老闆打斷手。惟「榮樂」老闆仲要不斷狡辯,更爆晒粗地鬧返其他關心貓貓嘅人士,真係冇陰功囉。

咪以為黃店真係大晒㗎,不少網民睇到人眼火爆,批評:「黃就可以虐待動物?」,話「睇完個post,太子女仲要係(喺)貓group 扮有愛心,成家都偽善到××。」、「又多間店畀人踢出黃色聖人圈。」

編輯: 枕流

評論

相關推薦

全部 即時 電子報 圖集 視頻
從新到舊 
下拉.png
從新到舊
相關度
從舊到新
搜全文 
下拉.png
全文
標題
關鍵字
類型下拉.png
全部 即時 電子報 圖集 視頻